• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Forbud mod overvæltning af kortgebyrer på vej

juni 20, 2016

Forbud mod overvæltning af kortgebyrer på vej

Dårligt nyt for mange webshops. Inden længe er det slut med muligheden for at overvælte kortgebyrer på kunderne.

Senest fra den 18. januar 2018 må webshops ikke længere overvælte de gebyrer, webshoppen selv pålægges af webshoppens kortindløser (Nets, Teller og andre) på webshoppens kunder. Denne udgift må derfor fremover indregnes i prisen på de varer og ydelser, webshoppen sælger.

Som reglerne er i dag, er det tilladt at overvælte alle sådanne gebyrer på kunderne, hvilket mange webshops benytter sig af, men denne indtægtskilde/kilde til dækning af omkostninger forsvinder.

Kunden vil dermed fremover heller ikke længere have noget økonomisk incitament til at bruge et dankort frem for andre kort, eller et debetkort frem for et kreditkort, og ændringen vil derfor også uundgåeligt forøge webshoppens udgifter til kortgebyrer. Sammenholdt med at bankerne tjener mere på andre kort end dankortet, må ændringen også anses for endnu en pind til dankortets kiste.

Omvendt vil webshops, der hidtil ikke har overvæltet gebyret på kunderne, blive stillet lidt bedre i konkurrencen fremadrettet.

Ændringen følger af regler i betalingstjenestedirektiv 2 (også kaldet PSD2, direktiv 2015/2366 af 25. november 2015), som skal være implementeret i dansk ret senest 18. januar 2018.

Related Posts

Forbud mod overvæltning af kortgebyrer på vej

Forbud mod overvæltning af kortgebyrer på vej

Frit valg mellem Visa og Dankort

Frit valg mellem Visa og Dankort

Beløbsreservationer på betalingskort

Beløbsreservationer på betalingskort

Peter Fogh Knudsen


Your Signature

Leave a Reply


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}